קפה ירוק אתיופיה סידמו - Ethiopia Sidamo

940174
  • 68.00
אזל המלאי
פריט זה ניתן על ידי קרדיטים.
לחצו על "הוספה לעגלה" להמשך
אזל המלאי עבור /
פולי קפה ירוק אתיופיה סידמו 100% ערביקה. 1 ק"ג.
לקליה עצמית במכשיר קליה.

  • זמן אספקה ותנאי רכישה
    עד 5 ימי עסקים, משתדלים מהר יותר :)
  • מדיניות החזרת מוצרים
    האמור בסעיף זה כפוף לחוק הגנת הצרכן התשמ”א 1980. הזיכוי יינתן בתנאי שהמוצר יוחזר ללא שימוש ו/או נזק ו/או פגם כאשר הנהלת האתר היא המחליט הבלעדי בעניין מצב המוצר המוחזר. במידה והמוצר הוחזר שלא כאמור בסעיף זה, לא יזוכה הלקוח בשום אופן או דרך. יובהר כי ניתן להחזיר את הפריט – שלא נעשה בו שימוש תוך 3 ימים מקבלתו.
    ביטול עסקה לפני שליחת המוצר ללקוח יהיה ללא חיוב נוסף, ויוחזרו ללקוח הכספים ששילם בגין העסקה כולל דמי משלוח. זיכוי כספי יינתן עפ”י האמור בחוק.
    במקרה של ביטול עסקה אחרי שליחת המוצר ללקוח ולאחר קבלת המוצר במשרדי החברה, באריזתו המקורית ובשלמותו וללא שימוש בו, יינתן זיכוי כספי לא כולל דמי משלוח חזרה אל משרדי החברה.
    הנהלת האתר רשאית להחליט על פי שיקול דעתה הבלעדי ובהתאם למצב המוצר, על אופן ההחזרה, מועד הרכישה, או החלפת המוצר.
 
 
מתוך ספרו של שלמה שטרן "מדריך הקפה":
 
באתיופיה, מקור הערביקה החלו לגדל את הקפה במחוז "קאפה"
(Caffa) כמאתיים ק"מ דרומית מערבית לאדיס-אבבה הבירה.
לטענת המקומיים מקור המונח קפה משם המחוז. כל האגדות הקדומות על גילוי הקפה, מוצאן מאתיופיה. למרות שבתחילה לא הוערך כמשקה, הוא שימש למאכל. הפולים נקלו, נככתשו לאבקה ועורבבו בחמאה, ליצירת כדורים קשים, ששימשו כמזון בעת נדודים.  
אתיופיה היא מדינת עולם שלישית, הסחר והתעשייה עדיין לא חדרו למדינה והמבנה הדמוגרפי בא מבוסס על שבטים הפזורים ברחבי המדינה.
כשישית מהאוכלוסייה (כעשרה מיליון איתיופים) עוסקים למחייתם בגידול הקפה. אלה אוספים את הקפה מעצים, הגדלים בר בשטח, מבלי שמטפלים בהם, והפולים פשוט נאספים מהקרקע.
הפיזור הרב של השבטים מקשה על פיקוח מתמיד על טיב הקפה ועל כמויות הייצור. למרות זאת, מצליחה איתיופיה, הנתונה בקשיים פוליטיים וברעב, לשמור על מקומה כאחת מייצרניות הקפה הגדולות בעולם עם קרוב לשלוש מיליון שקים בשנה. 
לקפה האיתיופי יש טעם מאוד פיקנטי עם גוון של יין מתקתק ומיוחד, ומאוד מאוזן, גוף וחומציות גבוהה וארומה טובה.
את הקפה האיתיופי יש לקלות בזהירות, אחרת הוא נשרף וטעמו נפגם.
הקפה מאוד מתאים לקפה פילטר בטחינה בינונית, ואפשר להוסיף אותו במינון קטן יחסית לתערובות של אספרסו, כדיי להוסיף מעט פיקנטיות לאספרסו.
באיתיופיה מגדלים מספר זני קפה גורמה, רובם מוכרים כקפה אורגני, המפורסם שבהם הוא ירגאשף (Yirgacheffe) שנחשב לאחד הזנים הטובים בעולם,
גם זן סידמו (Sidamo) מדרום איתיופיה וגם זן לימו (Limmu).
זן האראר (Harrar), הגדל במזרח איתיופיה בגובה רב של 1500 מטר,  המעובד בשיטה היבשה הוא בעל טעם ייני מיוחד עם גוון קל של מוקה.
x

#{title}

#{text}

#{price}